Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Column van

Het is hier binnen beter dan buiten

binnen
Mariëlle van de Rijdt

Ik geloof dat ik nog nooit zo blij ben geweest dat mijn welverdiende vakantie erop zat. Niet omdat het weekje Frankrijk zo tegenviel, de kinderen soms vervelend waren of omdat ik mijn nieuwe collega’s niet kon missen. Nee, de reden was veel simpeler. AIRCO! Want man, man, man. Wat was het heet. Niet te doen gewoon.

7-daagse werkweek

Héél even overwoog ik om een 7-daagse werkweek in te lassen. Echt waar, ik ben nog nooit met zoveel plezier naar mijn werk gegaan. Ik genoot volop van de heerlijke koele lucht. En dat kwam mijn productiviteit ten goede. Ik blij, werkgever blij.

Respect mensen!

Overigens weet ik goed dat niet iedere werknemer deze luxe heeft. Er zijn bedrijven genoeg waarbij de werknemers het met enkel ventilatoren of zelfs geen enkele vorm van verkoeling moeten doen. Die geen tropenrooster kennen. Of waar verkoeling simpelweg niet mogelijk is. Om nog maar te zwijgen over mensen die buiten werken. Diep respect voor iedereen die de té warme werkdagen van juli goed heeft doorstaan!

Terwijl de temperatuur binnen steeg naar ruim 30 graden Celsius, zakte mijn concentratie naar een dieptepunt.

Zzzoem

Vorig jaar was ik ook zo’n pechvogel. Terwijl de temperatuur binnen steeg naar ruim 30 graden Celsius, zakte mijn concentratie naar een dieptepunt. Maar dat is ook niet zo raar als het warm is. En die hard zoemende airco achter me hielp ook niet echt mee natuurlijk. Dat ding maakte zo’n herrie dat ik ‘m tijdens het bellen moest uitzetten, omdat ik anders niets kon verstaan.

Over warmte op de werkvloer gesproken… Wat trek jij aan als het 30+ graden is?

Als ik nu terugkijk denk ik dat de hittegolf van vorig jaar de aanzet was voor mijn laatste job hunt. Met verhitte tegenzin stapte ik destijds in de auto. Op naar het werk. Mezelf letterlijk en figuurlijk in het zweet werken.

Werkgeluk mét airco

Dat goede arbeidsomstandigheden bijdragen aan het werkgeluk zal voor niemand een verrassing zijn. Maar als ik de afgelopen zomer vergelijk met dit jaar, wist ik niet dat het verschil zo groot kon zijn. Waar ik verleden jaar echt baalde van het weer, hoop ik nu dat er nog meer warme (maar geen tropische warme ; )) werkdagen komen. Want na een heerlijke koele werkdag op kantoor, geniet ik bij thuiskomst des te meer van een warme zomeravond.

Mariëlle van de Rijdt
Tags: buiten