Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Column van

Hop hop, on to the next job!

job
Mariëlle van de Rijdt

Een krappe vijftien jaar geleden betrad ik officieel de arbeidsmarkt. Met zowel een mbo- als hbo-diploma op zak ging ik vol goede moed op zoek naar mijn droombaan. Een plek waar ik met veel plezier jaren zou werken en mezelf zou kunnen ontwikkelen. En die plek vond ik. En vond ik. En vond ik. Zeven keer maar liefst.

Een paar maanden geleden startte ik bij mijn zevende werkgever. Zeven. Nu ik het getal zo opschrijf, schrik ik er weer van. Dit hoge aantal heb ik volledig aan mezelf te danken. Altijd was er wel iets mis of miste ik na een poosje iets en besloot ik om weer te gaan solliciteren. Op zoek naar iets nieuws, iets beters. Een nieuwe uitdaging.

Mijn 75/25 regel

Als je dit zo leest, kom ik niet echt over als een doorzetter of als iemand die hart voor de zaak heeft. Maar dat is niet zo. Het hoge aantal komt door mijn zelf opgelegde 75/25 regel. Als ik voor 75% helemaal happy ben op het werk, dan heb ik geen reden om te vertrekken. Maar kom ik iedere week een dag uitgeput en chagrijnig thuis? Dan is het tijd om iets anders te gaan zoeken. Ik heb deze regel in het leven geroepen toen ik redelijk opgebrand bij één van mijn eerste echte werkgevers vertrok. Dat gevoel van ‘leeg zijn’ wilde ik nooit meer. En zo werd de 75/25 regel geboren.

Vanaf nu ga ik werken via een ander principe. De perfecte baan bestaat niet, maar een nagenoeg perfecte baan kun je creëren. Dit kost tijd, dus geef iets tijd.

Grens verleggen?

Maar na mijn zoveelste nieuwe baan vraag ik me toch af: is al dat jobhoppen niet meer iets voor starters die meer zoekende zijn? Ben ik nog wel verstandig bezig of moet ik mijn grenzen verleggen en mijn eigen regel laten varen?

Met plezier naar je werk gaan is superbelangrijk. Ben jij toe aan een nieuwe baan? Lees deze 3 tips om erachter te komen.

Nadelen van jobhoppen

Al dat jobhoppen heeft flink wat nadelen. Want overkomen als een loyale nieuwe werknemer op wie je jaren kunt rekenen doe ik niet echt als je vraagt naar mijn arbeidsverleden. De vraag ‘Ik zie dat je veel ervaring hebt opgedaan bij verschillende werkgevers. Waar zie jij jezelf over vijf jaar binnen onze organisatie en wat wil je dan bereikt hebben?‘ is al een paar keer gesteld tijdens een gesprek. Daarnaast investeren werkgevers minder geld in nieuwe werknemers. Dus aanvullende cursussen betaald door de baas heb ik nauwelijks gevolgd. Om over sterke interne promoties binnen twee jaar nog maar te zwijgen.

De perfecte mindset

Vanaf nu ga ik werken via een ander principe. De perfecte baan bestaat niet, maar een nagenoeg perfecte baan kun je creëren. Dit kost tijd, dus geef iets tijd. Laat zien wat je kunt. Ga op zoek naar uitdaging en ontwikkel jezelf. Wees een specialist in je vakgebied én in de branche waar je in werkt. Soms zit er iets tegen en niet alles is leuk. Maar door daar goed mee om te gaan en jezelf te blijven uitdagen kun je groeien.

Lange termijn relatie

De eerste stap voor een langetermijnrelatie heb ik al gezet. Mijn nieuwe werkgever vindt persoonlijke groei belangrijk en durft te investeren in mensen. Als ik deze mindset overneem, dan wordt het vast een blijvertje.

Mariëlle van de Rijdt
Tags: grenzen