Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Aftellen met...

5 vragen aan Emmy Lapré!

Mijn 5 grootste ergernissen…

Lastig, want ik erger me niet zo heel snel. Of dat nou goed of niet goed is, ik vind het doorgaans wel relaxed. Als ik dan toch heel hard mijn best moet doen om er 5 te bedenken, dan zijn het de volgende ergernissen:
★ Mensen die te laat komen op een afspraak.
★ Iemand die meer aandacht heeft voor zijn/haar telefoon dan voor het live gesprek dat je aan het voeren bent met elkaar.
★ Het licht niet achter je uitdoen als je een kamer of huis verlaat.
★ Chaos! Ik ben geen neatfreak (verre van zelfs), maar ik kan me wel ergeren als het niet opgeruimd is (thuis) of als er geen structuur is waaraan gehouden wordt (werk). Ik hou van georganiseerde chaos, waardoor ik regelmatig voor mijn werk opdrachten uitvoer om dit te creëren.
★ Onzinnige details. En dat vind ik al snel. Dus geef mij maar titels, kopjes en een globale samenvatting en ik ben blij.

Om 4 uur ’s middags…

Zit mijn werkdag er vaak officieel op, dus probeer ik te beginnen met afronden. Mijn laptop afsluiten rond dit tijdstip zit er alleen nog niet altijd in, maar als het straks weer zomer is zal ik hopelijk rond dit tijdstip wat vaker lekker in het zonnetje in de tuin liggen.

Deze 3 dingen wil ik in 2019 graag doen…

★ Meer ervaring opdoen als projectmanager. Vorig jaar heb ik deel mogen nemen aan een supergaaf persoonlijk ontwikkelingstraject. Hier heb ik veel van geleerd en dat kan ik iedere dag weer toepassen. Er hebben alleen ook best wel wat uurtjes ingezeten, die ik dit jaar graag inzet om me meer te focussen op mijn ‘echte’ werk als projectmanager.
★ Leren, doen, uitvoeren, oppakken en nadenken over alles wat met communicatie te maken heeft. Schrijven (joh) en allerlei creatieve ideeën bedenken om mensen te bereiken vind ik supergaaf. Dit jaar ga ik dit soort opdrachten nog meer naar me toe trekken en oppakken.
★ Op reis gaan. Vorig jaar hebben we al onze centjes in ons huis gestopt en hebben we daar lekker veel tijd doorgebracht. Heerlijk! Maar ik heb ook zin om weer iets vaker de auto of het vliegtuig te pakken en een andere stad of land te ontdekken. De Dalai Lama heeft namelijk gezegd dat het goed is om per jaar één plek te bezoeken waar je nog nooit bent geweest. Voor dit jaar: Winterberg, check. Alleen ben ik daarmee nog niet verzadigd…

Mijn ultieme 2 kijk-, luister- of leestips…

The Notebook is echt mijn all-time favorite romantische film.
★ Alle muziek van Don Diablo. De perfecte house-muziek voor tijdens het sporten, feesten, autorijden, wandelen, opruimen, werken. Eigenlijk altijd dus.

1 levensles die ik heb geleerd en een ander graag mee zou willen geven…

Het leven is fantastisch! Niet per se een levensles, meer mijn motto. Het kan zomaar voorbij zijn of aan een zijden draadje hangen heb ik ervaren. Nu besef ik pas hoe mega bijzonder en waardevol het is. Dus fiets je een keertje door de regen en baal je ervan? Laat je dag hierdoor niet verpesten! Het is maar kleine dipje in een verder mooie dag en daar ben je met een handdoek of warme douchebeurt vast snel weer overheen.

—————

Meer lezen van Emmy? Klik hier!