Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Aftellen met...

5 vragen aan Jessi Gruszka!

jessi

Mijn 5 grootste ergernissen…

★ McDonalds-lovers die besluiten af te gaan vallen, gaan sporten en dan ineens volledig doorslaan en 3 jaar later opdringerige #fitgirl gezondheidsgoeroes met groene sapjes en 8-packs geworden zijn. En die dan ook nog vragen ‘of je wel weet wat er allemaal in een frikandel zit’. Moet je eens vragen wat ik erom geef.
★ Een gelnagellakkleur moeten kiezen. Buiten het lakken is dat alleen al een proces van een half uur. En ik kies altijd de verkeerde kleur. En dat weet ik altijd al van tevoren. Dra-ma.
★ Mensen die iets verkeerd blijven schrijven, hoe vaak je ze ook verbetert door in je reactie een zin met hetzelfde woord te gebruiken en het daarin wel goed te schrijven.
★ Mijn mega grote ronde spiegel op de badkamer die compleet beslaat tijdens het douchen, die ik dan vervolgens weer moet föhnen om iets te kunnen zien en mijn make-up en haar te kunnen doen.
★ Als mijn maat uitverkocht is.

Maar ik kan nog wel even doorgaan hoor… (check voor workwise ergernissen vooral ook even mijn rubriek ‘Kantoorclichés’). Oh, en bonusje: de eeuwige ‘goedweershow’ in groepswhatsapps met de bijbehorende strijd van wie het leukst, grappigst of snelst kan reageren. Please. Make it stop.

Om 4 uur ’s middags…

Komt de eeuwige vraag: wat zullen we eten? Van mijn kant of ik zie het Whatsappje van mijn vriend binnenkomen. Weekboodschappen doen we niet (weg flexibiliteit namelijk), dus iedere dag is het weer de vraag van de dag. Ik vraag aan mijn collega’s (die wel weekboodschappen doen) wat zij vanavond en de rest van de week eten ter inspiratie, open de receptenpagina op Allerhande.nl en ga door mijn standaard avondmaaltijdenlijstje in mijn hoofd. Om vervolgens tot de conclusie te komen: “Geen idee, jij?” 

Deze 3 dingen wil ik in 2019 graag doen…

★ Genieten van zoveel mogelijk heerlijke vakanties / weekendjes weg op nieuwe plekken.
★ Mezelf op persoonlijk vlak verder ontwikkelen, beter leren kennen en een stap verder komen in erachter komen waar ik nu echt goed in ben / blij van word.
★ Meer vette rubrieken en mogelijkheden toevoegen aan Workerbee.nl, misschien een workshop?

Mijn ultieme 2 kijk-, luister- of leestips…

Niet helemaal een leestip misschien, maar toch ook een beetje. Namelijk: een volgtip voor iemand die ook schrijft. Liesbeth Rasker. Schreef onder andere voor Amayzine en ELLE, heeft een boek geschreven ‘Pinnen in Mongolië’, is bezig met haar tweede boek, heeft haar eigen blog BagtoReality.com, maar heeft ook een grandioos grappig Instagram-account waar ze je op de hoogte houdt van haar dagelijkse perikelen, en die van haar poes (kat, ja) Disco trouwens. Hoewel ik helemaal niet van het (alleen) reizen ben, en zij heel erg wel, kan ik smakelijk lachen om de -zichzelf niet al te serieus nemende- teksten die ze onder haar Instagram posts plaatst en de eerlijke stories die ze deelt. Volgen dus!

En een soort van kijktip, al zou ik je afraden om te kijken, als je het niet al gezien hebt: Luther. Waarom wel kijken? Super spannend en verslavend en, eh hallo, Luther wordt gespeeld door de sexiest man alive: Idris Elba. Dat alleen al is al reden genoeg om te kijken. Oh en je moet ook kijken omdat je dan met mij je doodsangsten en nachtmerries kunt delen. Dat is dan ook meteen de reden om niet te kijken. Iets met clowns, engerds onder je bed, onverwachte moordenaars op de achterbank van je auto en levensgevaarlijke taxichauffeurs. Tip: alleen kijken in daglicht en samen met iemand en daarna nog iets vrolijks kijken voordat je gaat slapen. Of je moet niet zo’n mietje zijn als ik natuurlijk.

1 levensles die ik heb geleerd en een ander graag mee zou willen geven…

Ondertussen heb je wel begrepen dat kort maar krachtig antwoorden niet in mijn karakter zit, dus ook deze vraag beantwoord ik weer tweeledig:

Van mijn meer pessimistische kant

Als je geen verwachtingen hebt, kan het ook niet tegenvallen. – Klinkt misschien een beetje negatief of pessimistisch, maar ik noem het liever realistisch. Ik bedoel: dan valt alles mee. Het is maar net hoe je het bekijkt natuurlijk.

Van mijn meer optimistische kant

De show is de helft. – Oppervlakkig? Nee. Als ik iets gemerkt heb, is dat je veel meer aandacht krijgt voor hetgeen dat je over de bühne wil brengen als je echt aandacht besteedt aan ‘de show’. Of dat nu in een sollicitatiegesprek is (wat trek je aan, wat straal je uit, hoe bereid je je voor), met een presentatie (strakke en verzorgde presentatie, dress the part) of met een etentje thuis (kaarsjes aan, dimbare lichten, gezellig gedekte tafel, mooi opgemaakt bord): de show is de helft. En brengt je altijd verder.

—————

Meer lezen van Jessi? Klik hier!