Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Aftellen met...

5 vragen aan Lieke Jansen!

Mijn 5 grootste ergernissen…

Haha… Heb je even? Chauffeurs die het gaspedaal niet weten te vinden, mensen die niet luisteren, wind tegen, mensen die altijd het laatste woord willen hebben en wandelende tegenliggers die het vertikken om een stap opzij te doen zodra je er voorbijloopt.

Om 4 uur ’s middags…

Pak ik tijdens een werkdag nog even de laatste dingen op om de dag goed af te ronden. Een mailtje hier, berichtje daar, maar soms ook nog even een praatje met een collega. Rond die tijd zit mijn piekmoment van de dag erop, maar heb ik nog genoeg energie om wat openstaande puntjes op te pakken. Ben ik thuis, dan is de kans groot dat ik op dat moment een snack-attack momentje krijg om de tijd, maar vooral mijn maag, tussen de lunch en het avondeten (op) te vullen.

Deze 3 dingen wil ik in 2019 graag doen…

★ Van de Italiaanse zon en het heerlijke eten genieten tijdens onze zomervakantie.
★ Er zoveel mogelijk zijn voor mijn twee kleine spruiten. Dus: uiterlijk om 17.15 uur de deur uit op kantoor om die schaarse tijd nog even nuttig te besteden.
★ Beter worden in waar ik al goed in ben, dus van die 8 een 9 maken.

Mijn ultieme 2 kijk-, luister- of leestips…

★ Ik ben groot fan van de Engelse versie van First Dates. Zodra het op tv is, vind ik het iedere dag weer een feestje om te ontdekken waarom twee mensen aan elkaar gekoppeld zijn en te luisteren naar hun levensverhalen.
★ Het online magazine Me-to-We, voor ouders met een leven, zoals ze het zelf noemen. Normaal ben ik nooit zo van de verhalen over het ouderschap, maar op Me-to-We wordt met veel humor verteld over hoe het écht is. Leuk om te lezen!

1 levensles die ik heb geleerd en een ander graag mee zou willen geven…

Stel je altijd nieuwsgierig op en luister eens wat meer. De volgende quote van Dalai Lama verwoordt het mooi: “Wanneer je praat herhaal je alleen wat je al weet. Maar als je luistert, zou je iets nieuws kunnen leren.”

—————

Meer lezen van Lieke? Klik hier!