Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

   2021 WORKERBEE

   Aftellen met...

   5 vragen aan Mariëlle van de Rijdt!

   Mijn 5 grootste ergernissen…

   ★ Als ik een stuk chocolade wil pakken, maar mijn vriend net het laatste stukje heeft opgegeten. En dan vooral de zin: ‘oh, wilde jij ook?’ irriteert mij enorm. Ja, duh. Het is chocolade. Altijd dus!
   ★ Collega’s die zeggen ‘maar we doen het toch altijd zo?’. Dodelijk voor het werkplezier, het bedrijf en de creativiteit.
   ★ Mensen die bij de eerste zonnestralen in februari of maart al rondlopen in een korte broek of zomerjurk. Mensen, het is hooguit 16 graden Celsius en geen hoogzomer.
   ★ Een koffieautomaat die voor half 10 in de ochtend wordt schoongemaakt en dan gewoon een half uur uit de running is.
   ★ Fietsers zonder licht. Ik geef het eerlijk toe: in mijn puberjaren vond ik die lampjes ook niet cool, maar het is echt zo ontzettend gevaarlijk om zonder licht in het donker te fietsen (einde mama-modus).

   Om 4 uur ’s middags…

   …ben ik toe aan suikers. Chocolade, dropjes, winegums. Kom maar op met die snoeppot.

   Deze 3 dingen wil ik in 2019 graag doen…

   ★ Een citytrip met mijn vriend en zónder kinderen. Dit doen we ieder jaar. Gewoon even samen zijn. Musea bezoeken, lekker eten en slenteren door een onbekende stad. Heerlijk!
   ★ Meer concerten bezoeken. Iets wat ik in 2018 en 2017 echt te weinig heb gedaan, maar waar ik ontzettend van geniet.
   ★ Gezonder eten. Oké, dit antwoord matcht niet met mijn bovenstaande antwoorden, maar het is dan ook de vraag ‘wat wíl ik in 2019 graag doen?’ hè.

   Mijn ultieme 2 kijk-, luister- of leestips…

   Luister eens naar de muziek van Dave Hause. Echt prachtig is het. Zijn stem gaat door merg en been. Hij is volgens mij de enige zanger die mij ooit heeft laten huilen tijdens een optreden. Zo mooi vond ik het. Als kijktip een echte HBO en Netflix klassieker; de serie Mad Men. De kleding, de business, de personages. Echt alles klopt in deze serie. En als je werkzaam bent binnen de marketing, dan moet je hem gewoon zien vanwege alle Don Draper-wijsheden die erin zitten.

   1 levensles die ik heb geleerd en een ander graag mee zou willen geven…

   Falen is prima. Heel cliché en helemaal waar. Van een keer op je bek gaan leer je echt veel meer dan iets niet gedaan hebben wat je wel had willen proberen.

   —————

   Meer lezen van Mariëlle? Klik hier!