Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

   2021 WORKERBEE

   Aftellen met...

   5 vragen aan Marleen Ceelen!

   Mijn 5 grootste ergernissen…

   ★ Tanken, met stip op plaats één. Zoals je hier in mijn column leest.
   ★ Carnaval, het is gewoon echt niet mijn ding.
   ★ De exploderende groepsapp. Ken je dat? ’s Ochtends op je telefoon kijken en zien dat je bent toegevoegd aan de groep ‘Babyshower vriendin x’ met 186 nieuwe berichten…
   ★ Het negeren van de Kiss & Ride strook bij school. Waarom snappen ouders het idee niet? Kus en rij door. Is dat zo ingewikkeld?
   ★ 80-plussers die voorschieten in de rij bij de bakker, slager of kaasboer. Al moet ik toegeven dat ik tegenwoordig vaak denk ‘ach, laat ze maar’ en stiekem lol heb om deze voorschieters.

   Om 4 uur ’s middags…

   Twee scenario’s:
   ★ Race ik van de hockeyclub naar ballet, even snel naar de bieb en dan door naar vriendje x om een van de kinderen op te halen.
   ★ Beantwoord ik een mail voor mijn werk terwijl de kinderen thuis spelen omdat ze niet hebben afgesproken en niet naar ballet, hockey of zwemmen hoeven en… is er rust!

   Deze 3 dingen wil ik in 2019 graag doen…

   ★ Heel veel mooie, interessante en inspirerende verhalen schrijven.
   ★ Elektrisch gaan rijden, graag wel in een auto die betaalbaar is en waarin drie kinderen op de achterbank passen en een hond in de kofferbak.
   ★ Last but not least, een mooie reis maken in onze oldtimer camper.

   Mijn ultieme 2 kijk-, luister- of leestips…

   De film ‘La Vita è Bella’, de manier waarop een vader zijn zoontje wil beschermen tegen de gruwelen van de oorlog is aangrijpend en bovendien is het een prachtig liefdesverhaal.

   Het boek ‘De kinderen van Bolderburen’, in dit boek vertelt Lisa over het dorp Bolderburen. Hoewel er maar drie huizen staan en zes kinderen wonen, is het voor haar het fijnste dorp ter wereld. Ze beleeft er allerlei avonturen waar ze fantasievol over vertelt. Soms een tikkeltje ouderwets, maar een heerlijk boek om (voor) te lezen.

   1 levensles die ik heb geleerd en een ander graag mee zou willen geven…

   Mijn schoonvader is recent overleden. In deze verdrietige periode geniet mijn schoonmoeder bewust en intens van ‘de momenten met een gouden randje’. Vaak zijn dit kleine dingen zoals een lieve kaart, een tekening van haar kleinkinderen of de aanwezigheid van haar drie jongens. Het bevestigt iets dat ik al langer wist: Geniet van de kleine momenten in het leven én geef ze een gouden randje.

   —————

   Meer lezen van Marleen? Klik hier!