Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Aftellen met...

5 vragen aan Marthe Walter!

Mijn 5 grootste ergernissen…

★ Mensen die wel A, maar geen B zeggen
★ Leugenaars
★ Slechte luisteraars
★ Onaardige mensen
★ Slecht verwachtingsmanagement

Om 4 uur ’s middags…

Doe ik het liefste een powernap! Van een minuut of 20. Tenzij ik in een goede schrijfflow zit, dan werk ik natuurlijk door. In het geval van deadlines en writer’s block wil ik ook nog wel eens een kop koffie halen bij ROOTS, mijn favoriete koffiebar. Dat drink ik dan thuis achter mijn laptop op of ik loop er een rondje mee door het Vondelpark (dat is praktisch mijn achtertuin). Als ik geen dringende deadlines heb kan het ook zijn dat ik een kop koffie drink met een vriend(in) of dat ik naar een yogales ga.

Deze 3 dingen wil ik in 2019 graag doen…

Ik heb het gevoel dat ik nu drie grote en avontuurlijke goals moet noemen van dingen die ik dit jaar wil bereiken. De werkelijkheid is dat het een rustig jaar voor me wordt, haha! Ik doe dit jaar 2 grote projecten. Flinke, maar zeker ook leuke klussen. Daar ligt mijn focus tot aan november. Ondertussen wil ik zoveel mogelijk salsa dansen, yogales volgen en leuke dingen doen met vriendinnen. Na november neem ik een maand vakantie als beloning en ik denk dat het dan alweer 2020 is. De tijd vliegt!

Mijn ultieme 2 kijk-, luister- of leestips…

Ik probeer minstens één boek per week te lezen. Dat gaat al een aantal maanden erg goed! Ik lees graag en veel, voornamelijk boeken over persoonlijke ontwikkeling en psychologie. Al wil ik er op vakantie ook nog wel eens een roman bij pakken. Het beste boek dat ik ooit heb gelezen is ‘The code of the extraordinary mind’ door Vishen Lakhiani. Het gaat over biohacking, oftewel: hoe je jouw brein kunt programmeren tot een bepaalde levensstijl. Hij beschrijft dit fenomeen aan de hand van zijn eigen levensloop en dat is super leuk en interessant om te lezen.

Mijn ultieme kijktip is eigenlijk alles van Woody Allen. Ik ben fan van zijn manier van verhalen vertellen en films maken. ‘Vicky Cristina Barcelona’ vind ik een hele mooie film, maar dé klassieker is natuurlijk ‘Annie Hall’. Het zijn wat oudere films, maar nog steeds mooi om te kijken!

1 levensles die ik heb geleerd en een ander graag mee zou willen geven…

Ik leerde een belangrijke levensles van Jip Keijzer, die het in onderstaand filmpje heel mooi uitlegt. Jip kreeg botkanker. Maar ondanks dat hij ongeneeslijk ziek was, ging hij juist méér leven. Hij deed mee aan het programma ‘Over mijn lijk’ en werd de inspiratie van het jaarprogramma van ‘365 Dagen Succesvol’ dat ik volgde in 2016. Ik leerde door het verhaal van Jip om een open mens te zijn.

Ik probeer in de stukken die ik schrijf hetzelfde te doen. Ik hoor van vrienden of familie wel eens dat ze me wel héél eerlijk vinden over persoonlijke thema’s. Soms is dat ook wel spannend, maar het pakt vaak goed uit! Het is leuk om reacties te krijgen, soms zelfs van vreemden, die zich herkennen in de dingen die ik schrijf of deel. Ik geloof dat wanneer je open bent over wat je denkt, voelt en vindt, dat de wereld dan ook meer open staat voor jou. Ik heb dat de laatste jaren ervaren en het werkt écht!

—————

Meer lezen van Marthe? Klik hier!