Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

   2021 WORKERBEE

   Aftellen met...

   5 vragen aan Rina Vrutaal!

   Mijn 5 grootste ergernissen…

   De állergrootste op werkgebied: techniek die me in de steek laat. Ben je net lekker een webinar aan het geven, loopt alles vast. Of hij start helemaal niet op. Echt: klotsende oksels en schelden als een viswijf. Nog zoiets: een crashende laptop. Echt een nachtmerrie. 

   Verder heb ik niet zoveel ergernissen, omdat ik de meeste puntjes van irritatie die ik heb zelf kan oplossen. Ik verkies oplossen boven ergeren, omdat ik daar nou eenmaal een veel leuker mens van wordt, ben en/of blijf. Dus is het koud op kantoor? Dan trek ik een dikke trui en 10 lagen over elkaar aan. Komen mensen hun afspraken niet na? Doe ik er gewoon geen zaken meer mee. Koffie die niet te hachelen is? Ik zoek metéén een andere werkplek of ik zoek uit waar de dichtstbijzijnde Starbucks zit. En ben ik chagrijnig wanneer ik moet haasten in de ochtend? Eigen schuld, dikke bult, volgende keer een half uur eerder opstaan. 

   Om 4 uur ’s middags… 

   Zit ik met mijn zoontje te rummikuppen. Of te monopolyen. Oh nee, wacht, 4 uur ’s middags hè? Grote kans dat dan het speelbord en de pionnen al door de kamer zijn gevlogen! Bloedfanatiek is ‘ie en hij kan slecht tegen zijn verlies. Ik heb geen idéé van wie hij dat heeft…

   Het voordeel van eigen baas zijn is –hoe cliché– dat ik mijn eigen tijd in kan delen. Ik doe dat dan ook op de manier die voor mij het beste werkt: werken als hij naar school is en in bed ligt. 

   Deze 3 dingen wil ik in 2019 graag doen…

   Ik zou graag starten met het opnemen van een podcast in combinatie met ‘stagelopen’ bij vrouwen die een supertoffe baan hebben. Ik ben dan vooral nieuwsgierig naar hoe ze hebben uitgevonden dat dit bij ze past. En: hoe ze het voor elkaar hebben gekregen en waar ze tegenaan liepen.

   Afgelopen januari heb ik voor het eerst ‘stagegelopen’. Ik ben toen mee naar een beurs geweest –op inkoop– voor een winkel in kraamcadeaus, zwangerschaps- en babymode. Supergaaf! En naast dat het superleuk was, zijn daar ook weer allemaal nieuwe ideeën voor 2019 ontstaan. 

   Ik wil met die stagemomenten en podcast-interviews andere vrouwen inspireren die niet weten welke stap(pen) ze in hun carrière willen of moeten maken. Dus lees jij dit nou en heb jij toevallig zo’n supergave baan waar je anderen mee wil inspireren? Laat het me weten! Misschien word ik wel een dagje jouw stagiair. Mailen kan naar: info@hmvsupport.nl.

   Verder wil ik in 2019 een Instagramcursus maken. Charlotte van het Wout doet dit bijvoorbeeld erg leuk voor ondernemers. Zij heeft mij dan ook geïnspireerd. De Instagramcursus gaat alles te maken hebben met het uitvogelen van welk werk bij je past. Het voordeel van zo’n cursus is dat ‘ie laagdrempelig is. Vaak niet duur, makkelijk te volgen (want: gewoon tussen je normale feed – je volgt de cursus daarom onderweg, op de bank, vanuit je bed, in bad, of wherever you like) en het kost weinig tijd. Het lijkt me gaaf om op deze manier zoveel mogelijk vrouwen te helpen in hun carrièrezoektocht. 

   En last but not least wil ik in 2019 mijn opleiding tot psychosociaal therapeut afronden en dat diploma inlijsten en aan de muur hangen. 

   Mijn ultieme 2 kijk-, luister- of leestips… 

   Oeh, 2 maar? Suits is echt mijn guilty pleasure. Grey’s Anatomy ook trouwens. Daarnaast lees ik graag de boeken van Karin Slaughter. En podcasts vind ik dus echt een uitvinding! Dan luister ik bijvoorbeeld naar (interviews met) Charlotte van het Wout, Veronique Prins of Steven Pont

   1 levensles die ik heb geleerd en een ander graag mee zou willen geven… 

   Niemand houdt een lijst bij van hoe vaak je het ‘verkloot’ (zó belangrijk ben je nou ook weer niet), dus doe relaxed en verkloot een hoop. Daar haal je ZO veel belangrijke informatie uit.

   —————

   Meer lezen van Rina? Klik hier!