Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Aftellen met...

5 vragen aan Sophie Schapendonk!

Mijn 5 grootste ergernissen…

Oef, even denken hoor! Ik zit in een tweestrijd, want ik heb met mezelf de afspraak dat ik geen energie meer verspil (of probeer te verspillen) of me druk maak om dingen waar ik geen invloed op heb. Dus ja, dat er momenten zijn waarop er gegeten wordt, wanneer ik niet aan het eten ben, en dat ik toch écht het geluid van etende mensen moet aanhoren, dat is nu eenmaal zo. En ja, dat er mensen op de weg zitten die graag de kont van mijn auto kussen, dat is nu eenmaal ook maar zo. En dat ieder mens totaal verschillend is, waardoor ik ook mensen tegenkom die een andere energiegroep dan ik hebben of… die altijd negatief (aaah, deze is de ergste) zijn, tja dat is ook een feit. 

Maar goed, als ik dan toch mag spuien (dit is mijn kans): mijn haren gaan echt overeind staan als de vraag ‘hoe is het?’ wordt beantwoord met ‘jaaa druk!’. Als je het maar vaak genoeg tegen jezelf zegt, dan ga je het inderdaad vanzelf zo voelen. Dus please (!) kunnen we A.U.B. dit woord verbannen uit ons vocabulaire?

Oh, en als laatste! Avocado’s die niet rijp zijn. Telkens weer sta ik boven die bak, pak ik ze één voor één op, knijp ik erin, leg ze weer neer, totdat ik een ‘rijpe’ gevonden heb en dan alsnóg thuiskomen en nauwelijks de lepel erin krijgen. Zo irritant!  

Om 4 uur ’s middags…

Ben ik meestal fully focused! Ja, echt. Zo tussen twee en drie is de concentratie meestal ver te zoeken en zoek ik hevig naar een kletskwartier (lees: ik creëer dit negen van de tien keer zelf), maar zo tegen het einde van de dag wil ik vinken op mijn to-do-lijstje!

Deze 3 dingen wil ik in 2019 graag doen…

★ Parachutespringen. Doodeng! Maar daarom gaan we het juist doen! (Hè, Wenny & Renaat 😉)
★ Mijn BABS-diploma scoren. Oftewel: mijn papiertje voor trouwambtenaar.
★ Tranquilo! Een eyeopener tijdens mijn achtdaagse retraite in Ecuador was: meer rust. Wat vaker stilstaan. Dus in 2019 ga ik voor ‘lean back’! Onder andere door wekelijks dates te plannen met mijn twee nieuwe liefdes: yoga en salsa.

Mijn ultieme 2 kijk-, luister- of leestips…

★ Het boek ‘The Alchemist’, over een jongetje die van zijn thuisland in Spanje naar de Egyptische woestijn reist, op zoek naar een schat. Onderweg ontmoet hij allerlei mensen die hem de weg wijzen naar de onbekende schat. De reis blijkt uiteindelijk een ontdekkingstocht naar de schatten die in hem schuilen. Er zitten zoveel mooie levenslessen in die je onbewust, gedurende het lezen / luisteren, ontvangt van de Braziliaanse auteur. Als extra tip: download de app ‘Storytel’ en luister naar dit boek en (vele) andere boeken. Bijvoorbeeld op de fiets, in de auto of fijn horizontaal op de bank.

★ Het boek ‘Fuck the Quarterlife Crisis’ van Femke Kamps. Dit boek “moet” iedereen eigenlijk verplicht lezen. Want wat maken we elkaar of onszelf in onze hoofden soms toch een potje gek. Dit boek heeft heel veel ‘zie je wel’-momentjes, waardoor je je ervan bewust wordt dat je niet de enige bent die issues heeft ‘in life’.

1 levensles die ik heb geleerd en een ander graag mee zou willen geven…

Mag ik er echt maar één delen? Damn! Oké, dan: heb qualitytime met jezelf!

Herken je dat? Dat je het idee hebt dat je leven maar aan je voorbij raast of dat je wordt geleefd door je agenda? Ik ben nog maar tweeëneenhalve week terug van mijn reis en waar ik het meeste moeite mee heb? Mijn f***ing agenda! Begrijp me niet verkeerd, als ik iemand wil zien, dan moet er nou eenmaal soms gepland worden en ik vind het mega fijn om af te spreken en bij te kletsen, maar oei oei, ik krijg toch echt paniek als ik mijn agenda vul met items die pas over twee weken of later plaatsvinden.

Daarom is het zo belangrijk om tijd met jezelf door te brengen. Ja, pak die (f***)agenda en blok momenten gedurende je week. Fijn een kop koffie drinken, alleen wandelen of met een boek op de bank of in het park gaan zitten. Even weg van alles en iedereen, just be with yourself. Op die manier voel je pas echt hoe het eigenlijk met je gaat. Normaliter stel je die vraag misschien aan de persoon aan de andere kant van de tafel, maar hoe vaak stel je ‘m eigenlijk aan jezelf?

Oké, stiekem toch nog een tweede levensles: SMILE, LACH, SONREIR! Iedere dag! Naar alles en iedereen, ook al heb je een keer een mindere dag, minder geslapen of wat dan ook… Smile! Echt, daar word je BLIJ van. 🙂

—————

Meer zien van Sophie? Klik hier!