Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Column van

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Ook voor Workerbee…

Nieuwe ronde
Jessi Gruszka

1 januari 2020. Een nieuw jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. 31 december 2019 is in feite pas een paar uur geleden, maar we doen het gezamenlijk voelen als een eeuwigheid. We laten massaal 2019 achter ons en kunnen eindelijk starten met onze nieuwe plannen. Het is tenslotte 1 januari. Hét ultieme moment om ons leven om te gooien, onze goede voornemens uit de kast te trekken en het de komende 365 dagen (excuses, 366 zelfs dit jaar) eens even he-le-maal anders aan te gaan pakken.

We tikken gewoon lekker door

Ik vind het persoonlijk allemaal de grootste onzin. 1 januari is gewoon de dag die volgt op 31 december, net als 6 mei na 5 mei komt en 18 augustus voorafgaat aan 19 augustus. Het enige verschil is het jaartal. Nu moet ik wel toegeven dat 2020 een mooi jaartal is en áls je dan denkt ‘ik ga het eens even helemaal anders doen’, dan is dit wel het moment. Twintig-twintig. Hipper wordt het niet. Het voelt een beetje als toen we een millenniumwisseling hadden van 1999 naar 2000. Toen we dachten dat alle computers zouden ontploffen en de wereld verging en Jennifer Lopez er voor de gelegenheid een catchy hitje bij maakte. ‘Waiting for tonight, woohoo!’ Maar die night gebeurde er dus ook niks. Behalve dan dat de klok van 23.59 ineens 00.00 aangaf en door tikte naar 00.01 en alle datumaangevers ineens ‘gewoon’ veranderden naar 01-01-2000. 20 jaar geleden ondertussen, en computers waren ons toen al te slim af.

Het is 1 januari 2020. De helft van Nederland wordt wakker met een kater (waardoor Dry Januari eigenlijk meteen al mislukt is, ik zeg het maar even voor degenen die dit als goed voornemen hadden) en de andere helft staat met dezelfde gewoontes en rituelen op als de dag ervoor.

Same old, same old

Goed, terug naar de orde van de dag. Het is 1 januari 2020. We hebben het gered. Er is niets veranderd, we hebben geen vliegende auto’s en robots zwaaien (gelukkig) nog steeds niet de scepter. De helft van Nederland wordt wakker met een kater (waardoor Dry Januari eigenlijk meteen al mislukt is, ik zeg het maar even voor degenen die dit als goed voornemen hadden) en de andere helft staat met dezelfde gewoontes en rituelen op als de dag ervoor. En ik dus ook. Niets anders (behalve dan dat ik vandaag vrij ben op een doordeweekse woensdag), geen goede voornemens en geen grootse plannen, thema’s of doelen voor 2020. Op persoonlijk vlak dan.

Maar achter de schermen…

Als ik naar Workerbee kijk, is dat wel anders. Ik kan natuurlijk niet compleet achterblijven en ben in de afgelopen maanden samen met mijn collega Paulien (jippie!) achter de schermen druk bezig geweest met een handjevol leuke nieuwe plannen voor Workerbee in 2020. Niet per 1 januari, nee, natuurlijk niet, het moet allemaal niet te gewoontjes worden natuurlijk, maar wel per 1 februari. Nieuwe maand, nieuwe ronde, nieuwe kansen, zullen we maar zeggen…

Meer diepgang

Bang dat je Workerbee na 1 februari ineens niet meer herkent? No worries, verwacht geen rare sprongen, een compleet nieuw uiterlijk of allemaal nieuwe gezichten. We gaan het platform gewoon verder ontwikkelen. Zo wisselen we niet per maand van thema, maar starten we iedere 4 weken met een nieuw thema en worden de thema’s een stuk inhoudelijker. Denk aan thema’s als timemanagement, parttime werken, loopbaancoaching, ondernemen en nog veel meer. Ook de artikelen en video’s krijgen meer inhoud. Zo voegen we rubrieken toe waarin we in gesprek gaan met experts, gaan we meer tips delen rondom de meer inhoudelijke thema’s zoals hierboven genoemd, gaan we in op veelgestelde vragen (hardop of in ons hoofd) rondom thema’s, gaan we enthousiast verder met ons laatst toegevoegde format #howtobossbabe en kun je meer longreads van ons verwachten. De columns blijven, maar schroeven we terug naar een aantal vaste columnisten van wie je nog eens in de 4 weken een column leest. Ook is er een kans dat er een paar nieuwe gezichten aan Workerbee toegevoegd worden en er aan aantal een eigen weg inslaan.

Samen met jou!

Kort samengevat gaan we dus zorgen voor meer inhoud. Hiervoor gaan we kijken naar wat door jullie in het afgelopen jaar goed gelezen is, maar willen we ook met jullie in gesprek. Dit doen we middels vragen en polls via sociale media, er volgt een (korte) enquête begin dit jaar en later in het jaar en we willen een gezellig panel organiseren voor lezers die het leuk vinden om met ons mee te denken over de invulling en toekomst van het platform workerbee.nl. Lijkt dit je wat? Dan kun je altijd alvast je contactgegevens mailen naar info@workerbee.nl.

Ook gaan we onze website vernieuwen en (nog) beter benaderbaar maken voor mobiele bezoekers (jullie zijn namelijk véry mobile – 96% van jullie bezoekt ons via een mobile device). Heb je nog tips of opmerkingen, dan mag je die ons ook altijd laten weten via bovengenoemd e-mailadres. We creëren graag een platform waar jíj graag terugkomt.

Let’s do this!

Kortom, we gaan voor nog een succesvol jaar met nóg meer bezoekers dan de 100.000 die we in het afgelopen jaar gehad hebben, met nóg meer social volgers, met nóg meer nieuwsbriefabonnees en met nog veel meer leuke, inhoudelijke en interessante content. 2020. Een nieuw jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Of gewoon: nog veel meer kansen. Wij hebben er zin in! Let’s do this!

Jessi Gruszka
Tags: nieuw