Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Column van

Of je alsjeblieft even wil luis-te-ren!

niksen
Emmy Lapré

Het is weer eens zover. Het is weekend, ik hoef niks te doen en ik lig jankend op de bank. Net nog dan. Nu lig ik in bed omdat het er niet gezelliger op werd beneden. Waarom blijft dit me toch overkomen?

Eat, sleep, work, repeat

De afgelopen weken zijn nogal druk te noemen. Een fulltime werkweek, artikelen schrijven en privé wat zaken die me in de avonduren bezighouden. Het sporten schiet er naar mijn zin te vaak bij in, net als alle andere momenten van echte ontspanning. Eat, sleep, work, repeat. Wel een fijne paar dagen weg gehad, maar ik kan niet zeggen dat ik daarvan meer ontspannen ben geworden. Ik heb het gevoel dat ik constant ‘aan’ sta. En dat voel ik in mijn hoofd. Het staat op ontploffen, houdt niet op met ratelen. Voor mijn eigen gevoel krijg ik dat allemaal nog net gemanaged, maar het besef dat het allemaal misschien even écht wat te veel is komt pas als iemand anders er nét even anders naar kijkt.

Normaal wil ik dat er op moeilijke momenten alleen maar naar me geluisterd wordt. Alleen een luisterend oor, een aai over m’n bol en -om de sessie af te ronden- een kop thee. Vandaag is het anders.

Listen to your man

Manlief ploft namelijk op de bank dit weekend. Geen afspraken, feestjes of andere moetjes op zijn to-do lijst. Hoe heerlijk moet dat zijn. Ik herinner me dit gevoel vaagjes. Hij vraagt zich dan ook af waar ik me druk om maak, waarom dit gevoel bij mij vandaag zo overheerst en hoe we dit op kunnen lossen. De man, en zeker die van mij, is namelijk gemaakt om problemen op te lossen.

Normaal wil ik dat er op moeilijke momenten alleen maar naar me geluisterd wordt. Dan hoef ik geen directe oplossing, alleen een luisterend oor, een aai over m’n bol en -om de sessie af te ronden- een kop thee. Vandaag is het anders en kan ik die oplossing goed gebruiken. We komen tot de conclusie dat ik praktisch gezien gewoon ergens een tandje minder moet ‘moeten’. Ik moet de boel wat meer de boel laten en mezelf niet over de flos werken omdat er nog een wasje gedaan moet worden. Het liefst vandaag nog, en als ik heel eerlijk ben, het liefst nu! Misschien is het een idee een dagje vrij nemen van het werk om andere dingen die voor mij ook belangrijk zijn te gaan doen, zodat deze niet in mijn hoofd blijven spoken.

★ Sta jij ook heel het weekend ‘aan’ en heb je het idee dat je er maar weinig van kunt genieten? Jessi geeft je 8 tips om meer van je weekend te genieten. ★

Even niksen zou goed voor me zijn

Ik moet toegeven, het doet wat met me. Hier kan ik namelijk wel iets mee. Want dit te lang niet luisteren naar mezelf en mijn dagen inrichten op basis van alle moetjes in het leven is niet echt zoals ik het leven voor ogen heb. Ik zal echt meer die mannelijke manier moeten gaan toepassen. Het weekend mag er ook zijn om te ontspannen en alles even los te laten. Niet alleen om twee dagen taken van een to-do lijst af te werken, alleen dan een andere lijst als die van maandag tot en met vrijdag. Een dagje niksen zou goed voor me zijn.

Dikke vette check!

Eén druk is er dit weekend in ieder geval vanaf: deze mental breakdown heeft me dit artikel opgeleverd. Over totaal iets anders dan waar ik de ochtend mee begon en waar ik geen steek vooruit mee kwam. Tijd om naar de man in dit huishouden te gaan luisteren en de bank op te kruipen dus. Maar dan wel om die serie af te kijken waar we al zo lang mee bezig zijn. Check!

Emmy Lapré
Tags: MV