Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Vraag 't Rina

carrièreswitch

Hoe maak je je beoogde carrièreswitch kenbaar aan je (LinkedIn) netwerk?

LinkedIn‘Ik wil mijn carrière, in stappen, omgooien van de zorg naar de kunst. En dan het liefst richting een functie in het coördineren en regelen van transport van kunstwerken van en naar veilinghuizen, musea en klanten. Daarnaast wil ik deeltijd een opleiding kunstgeschiedenis gaan volgen. Hoe maak ik dit het beste kenbaar op LinkedIn?’

Wat gaaf dat je je carrièrepad al zo zorgvuldig hebt uitgestippeld! Het lijkt erop dat je prima weet wat je wil en ook hóe je dat wil bereiken. Nu rest alleen nog de vraag: hoe maak je dit kenbaar aan je netwerk?

Toen ik zelf van carrière switchte heb ik min of meer dezelfde aanpak gehanteerd als jij: stap voor stap, met een duidelijke stip op de horizon. Ik gooide niet rigoureus het roer om, maar werkte langzaam maar doeltreffend naar die stip toe. Mijn stip op de horizon? Een eigen praktijk als coach runnen. Ik wist heel duidelijk wat ik wilde én wat daarvoor nodig was: ik moest terug de schoolbanken in. Daarnaast moest er natuurlijk ook nog gewoon brood op de plank komen.

Stap voor stap: de aankondiging

Toen ik mijn stip op de horizon plaatste was ik werkzaam voor een groot detacheringsbureau. Zij ‘verhuurden’ mij aan gemeentes voor korte en langere opdrachten binnen het sociaal domein. Om meer ‘bewegingsvrijheid’ te krijgen (lees: tijd om te studeren en creatie van een financiële buffer) ging ik freelancen in het vakgebied waarin ik al werkzaam was: de sociale zekerheid.

Ik verhuurde nu mezelf aan gemeentes en kon dus zélf bepalen wanneer en hoeveel ik werkte. Mijn eerste opdracht had ik binnen een week geregeld: ik vertelde mijn directe collega’s over mijn plan, belde een paar mensen uit mijn netwerk en hoppa! Er kwam geen aankondiging op LinkedIn aan te pas.

Duidelijk zijn over je beschikbaarheid

Wel veranderde ik onder het kopje ‘ervaring’ mijn ‘werkgever’ naar mijn eigen bedrijf. In de omschrijving beschreef ik wat ik vanaf dat moment deed: freelancen in het sociaal domein. Daarnaast dacht ik er goed over na hoe ik kon studeren en werken tegelijk, hoeveel uur ik nodig had voor mijn studie en in welke periodes (i.v.m. examens) ik minder beschikbaar zou zijn. Dit maakte ik van tevoren duidelijk aan mijn opdrachtgevers. Bijvoorbeeld in een netwerkgesprek, of door een bericht op mijn LinkedIn te plaatsen: ‘Vanaf 1 april ben ik 4 maanden beschikbaar voor een nieuwe opdracht van 24 uur per week (werkzame dagen: niet op de donderdag, de andere dagen in overleg)’. Je kunt maar duidelijk zijn. Het hoe en waarom om wat ik met mijn overige tijd deed? Daarvoor gaf ik niet bij voorbaat al een uitgebreide schriftelijke verklaring op LinkedIn. Waren mijn opdrachtgevers er nieuwsgierig naar? Dan vertelde ik dit uiteraard wel.

Klaar voor die switch? Roep het tegen iedereen die maar horen wil!

Vanaf het moment dat ik klaar was om mensen te gaan coachen, heb ik op LinkedIn wél alles uitgebreid aangepast en aangekondigd. Ik had opdrachten in het sociaal domein, mensen wisten wie ik was en wat ik deed en ze wisten me te vinden. Maar… Het coachstuk was nieuw. Dat moest de wijde wereld in! Op alle mogelijke denkbare manieren. Dus ook op LinkedIn.

Ik veranderde mijn functietitel, de kopregel en mijn samenvatting op mijn profiel. Hoe je daar vorm aan geeft? Daar schreef ik eerder dit artikel over. Daarnaast zorgde ik ervoor dat ik heel veel vlieguren maakte: door mensen gratis te coachen. Ik zorgde dat ik één dag in de week vrij had voor deze activiteiten. En ook dít kondigde ik uitgebreid (en frequent) aan op onder andere mijn LinkedIn-profiel.

Op deze manier deed ik ervaring op én ik verzamelde reviews en aanbevelingen. Niet alleen handig als je een eigen bedrijf runt, maar ook enorm fijn als je ergens gaat solliciteren of naar een netwerkborrel gaat. In dit artikel leg ik uit waarom.

Wat ook fijn was aan het maken van vlieguren op deze manier: mijn bestaande netwerk werd geüpdatet en ik breidde mijn netwerk enorm uit. Mensen wisten nu: ‘Als ik van carrière wil switchen, moet ik bij Rina zijn.’

LinkedIn profiel aanpassen en inzetten om je doel te bereiken

Nu is mijn weg natuurlijk niet dé weg. En sommige stappen die ik heb gezet, zijn in een andere situatie misschien niet handig of van toepassing.

De volgende punten kun je echter in iedere switch meenemen:

  1. Geef duidelijk aan waar je naar op zoek bent, bijvoorbeeld: ‘Ik ben op zoek naar een meewerkstage van één dag per week in de kunstbranche. En dan met name in het coördineren en regelen van transport van kunstwerken. Voor deze stage ben ik beschikbaar vanaf 1 december voor een periode van 4 maanden.’
  2. Het is slim om het niet alleen bij deze oproep te laten, maar je netwerk op te roepen tot actie: ‘Ben jij iemand of ken jij iemand die werkzaam is in deze branche? Je zou me enorm helpen als je me met diegene in contact kunt brengen! Stuur je me een berichtje? Dat kan via [mailadres] en/of [telefoonnummer].’
  3. Vraag om aanbevelingen bij de organisaties/plekken (punt 1) waar je ervaring hebt opgedaan! Je kunt ook om aanbevelingen vragen van (oud-)collega’s en/of werkgevers en gericht vragen naar een aanbeveling die jouw nieuwe carrièrewens ondersteunt. Is organisatietalent een gewenste eigenschap voor je nieuwe functie? Vraag dan in je verzoek om een aanbeveling of men dit kan onderschrijven – het liefst met voorbeelden.
  4. Waar LinkedIn ook uitermate geschikt voor is, is het actief zélf benaderen van de kunstwereld en mensen die daarin werkzaam zijn. Tik in de zoekbalk een organisatie waarvoor jij zou willen werken, klik vervolgens op ‘personen’ en in je zoekresultaten verschijnen personen die werkzaam zijn (of zijn geweest) voor de organisatie die je zojuist hebt opgezocht. Benader deze personen, bijvoorbeeld met dezelfde vraag als in punt 1. Of vraag die persoon of je hem of haar eens mag bellen om wat te vragen over de functie die ze uitoefenen. Zeg dat je enorm geïnteresseerd bent in het vak dat ze uitoefenen en dat je nieuwsgierig bent naar hoe hij / zij het vindt om werkzaam te zijn in die functie.
  5. Laat recruiters weten dat je beschikbaar bent. Hoe je dat doet? Geef bij de instellingen, onder ‘privacy’ bij ‘job seeking preferences’ aan dat je gevonden wil worden door recruiters (‘let recruiters know you’re open to opportunities’).
  6. Je kunt op je LinkedIn-profiel aangeven dat je bent begonnen met een studie en wat de verwachte afstudeerdatum is.

Ik ben benieuwd naar jouw carrièreswitch! Succes!

P.S. Wil je een keer brainstormen met Rina over jouw carrière? Vraag hier een gratis online inspiratiesessie van 20 minuten aan.

Een vraag voor Rina?

Stel hem hieronder en Rina neemt ‘m in behandeling. En wie weet zie je het antwoord op jouw vraag (anoniem) op Workerbee terug. Help je ook meteen anderen met dezelfde vraag.

Beantwoord mijn vraag:
PersoonlijkAnoniem

Hoe maak je de beste keuze voor je loopbaan?
Wat als je niet precies weet wat je wil? Of een nieuwe baan een stap is in de goede richting voor jouw carrière en loopbaan? Dan weet Rina gelukkig raad met haar 5-stappenplan!
Een videosollicitatie? No problem, zo doe je dat!
Wordt er om een videosollicitatie gevraagd in een vacaturetekst? Rina geeft je tips waarom een videosollicitatie een uitgelezen kans is en tips om een goede video te maken.
De vragen die je zélf kunt stellen tijdens of na een sollicitatiegesprek
Een sollicitatiegesprek is eigenlijk net als daten, het is tweerichtingsverkeer. Dat betekent dat je naast vragen beantwoorden, ook vragen mag en kunt stellen. Welke? Daar helpt Rina je mee.
Een eigen winkel beginnen? 3 gouden tips van een winkeleigenaresse
Een winkel beginnen is meer dan 'een beetje winkeltje spelen'. Er komt een hoop bij kijken, zoals inkoop, marketing, administratie... Rina vroeg onderneemster en winkeleigenaresse Yvon van Pril Geluk het figuurlijke hemd van het lijf en dat leverde een hoop tips op voor wanneer je een winkel wil beginnen.
De knoop doorhakken: stoppen met ondernemen en (terug) in loondienst?
Méér dan fulltime werken, altijd op zoek naar nieuwe opdrachten, sales, klanten die verwachten dat je 24/7 klaarstaat, achter onbetaalde facturen aan... Wat als je twijfelt om te stoppen met ondernemen om (weer) in loondienst te gaan?
Hoe start je een onderneming? Realistisch, overzichtelijk én financieel haalbaar!
Een onderneming starten: dat vraagt nogal wat van je. Je moet de juiste drive hebben, van alles een beetje weten (in plaats van een vakidioot zijn) en kunnen prioriteren. Rina helpt je op weg!
Zo maak je de perfecte pitch!
Stel, je mag op sollicitatiegesprek komen, maar je moet een pitch voorbereiden. Hoe pak je dit dan aan? Rina geeft je een paar handige handvatten voor de perfecte pitch!
Hoe kom je erachter welke baan bij je past?
Erachter komen welke carrière bij je past is niet zomaar iets. Dat heeft nog best wat voeten in de aarde. Maar wat nu als je het idee hebt dat je alleen maar 'wat aan het aankloten bent' en geen steek verder komt?
Een gat in je cv, eerlijk zijn of liegen?
Je hebt een gat in je cv. Omdat je met een burn-out thuis hebt gezeten, omdat je druk bent geweest met mantelzorg of omdat je een tussenjaar hebt genomen. Probleem? Niet als je het Rina vraagt. Het is maar net hoe je het verkoopt.
Ik ben niet happy op het werk, hoe kom ik erachter waar dit aan ligt?
Supervervelend als je thuiskomt van je werk en je gewoon niet happy voelt. Dat je weet dat er iets is op je werk dat je niet gelukkig maakt, maar er de vinger niet op kunnen leggen wat het is. Wil je erachter komen wát het is? Rina heeft een supertip voor je!
Heb ik een bore-out? En hoe herken ik dat?
Je verveelt je op je werk, de tijd kruipt en je hebt het gevoel dat je stilstaat in je ontwikkeling. Een burn-out? Nee, dat is bij jou niet aan de orde. Maar een bore-out...
Ik heb een (nieuw) opleidingsbudget, hoe kies ik de juiste studie of training?
Kies je voor een studie of cursus in de lijn der verwachting? Om je kennis bij te spijkeren? Of ga je voor die training in een totaal andere richting, die je wel heel erg interessant of leuk lijkt? Rina helpt je met je keuze.
Hoe ga ik om met de angst om afgewezen te worden?
Niemand wil afgewezen worden. Maar soms kan de angst om afgewezen te worden je tegenhouden om de dingen te doen die je graag wil, zoals solliciteren op een nieuwe baan of een interne functie waar meerdere interne kapers op de kust liggen. Hoe kun je dan het beste omgaan met die angst om afgewezen te worden?
Ik heb een baan aangeboden gekregen, maar ben bang dat ik het niet kan. Wat nu?
Supertof, je krijgt een baan aangeboden. Maar: je hebt misschien niet de juiste opleiding of (voldoende) werkervaring voor de uitdaging, wat maakt dat je bang bent om te 'falen'. Wat doe je dan?
Effectief vergaderen: hoe doe ik dat?
Vergaderen om het vergaderen, daar lijkt het soms wel op. Niet constructief vergaderen leidt vaak tot discussie en geroddel. Tijd voor verandering met de zes denkhoeden van De Bono.
Hoe weet ik wat ik ‘waard’ ben voor mijn werkgever?
Je wordt regelmatig benaderd door recruiters, krijgt complimentjes over je frisse blik, toevoeging aan het team en voor de organisatie. Dat is mooi meegenomen. Maar hoe bepaal je wat je "waard" bent voor je werkgever als het gaat om (salaris)onderhandelingen?
Ik wil wat anders doen met mijn carrière, maar wat?
Ben jij nog gelukkig in je werk? Of stap je stiekem iedere dag met het verkeerde been uit bed? Of ben je gewoon toe aan verandering? Een keer wat anders? Een switch in je carrière? Maar: weet je niet wát dan in hemelsnaam? Rina to the rescue!
Hoe ga ik om met mijn onzekerheden als startend ondernemer?
Alles start met zelfvertrouwen. Als het gaat om een carrièreswitch, als het gaat om een presentatie geven en ook als het gaat om ondernemen. Als je vertrouwen hebt in jezelf, gaat het ook veel meer vanzelf. Maar zelfvertrouwen krijgt dan weer net even niet iedereen vanzelf, alleen: dat kun je wel kweken! Aan de slag!
Ik wil mijn carrière helemaal omgooien, hoe begin ik?
Van verpleegkundige naar interieurstyliste. Je carrière volledig omgooien. Tja, waar begin je dan in hemelsnaam? Neem je ontslag en ga je je volledig focussen op je nieuwe carrière? Is dat niet een groot risico?
Hoe ga ik efficiënter met mijn tijd om?
Heb jij ook het idee dat je altijd tijd tekort komt? Altijd het idee dat er te weinig uren in een dag zitten voor wat jij er allemaal in gedaan moet krijgen? En probeer je het met een flink staaltje multitasken en onrealistische, te ambitieuze planningen de baas te zijn? Think again. Rina weet raad!
Hoe ga ik ermee om als mijn omgeving niet achter mijn loopbaanplannen staat?
Je bent er eindelijk uit voor jezelf: je weet waar je naartoe wil. Je wil een belangrijke carrièrestap gaan maken, stage gaan lopen, een eigen onderneming starten of helemaal iets anders gaan doen. Klein probleempje: je omgeving staat nou niet echt te springen om je plannen. Hoe ga je daarmee om?
Hoe ga ik zelfverzekerd een sollicitatiegesprek in?
Een sollicitatiegesprek is altijd spannend. Zéker als je die specifieke baan heel graag wil. Hoe bereid je je nu goed voor en hoe zorg je ervoor dat je zelfverzekerd in "de wachtkamer" zit alvorens je het gesprek in gaat? 3 belangrijke tips van Rina!
Wanneer ben ik klaar voor de stap naar de Kamer van Koophandel?
Is ondernemen echt iets voor mij? Hoe kom ik daarachter? Een heleboel twijfels en opgeworpen obstakels passeren de revue. Hoe bepaal je nu of en wanneer je klaar bent voor de stap naar de Kamer van Koophandel? Oftewel: wanneer ga je van baan naar baas?
Hoe ontwikkel ik mezelf inhoudelijk ondanks een baan die al 200% van me vergt?
Steeds vaker voelt het alsof je opgeslokt wordt door je werk, maar dat je geen ruimte, mogelijkheden, tijd of kansen ziet om jezelf te ontwikkelen. Je leert niets bij en hebt het gevoel dat je stilstaat. Dat gaat natuurlijk knagen… Dus: hoe ontwikkel je jezelf inhoudelijk ondanks een baan die al 200% van je vergt?
Hoe ga ik om met onzekerheid over mijn kwaliteiten na afwijzingen in sollicitatiegesprekken?
Onzekerheid is lastig en super vervelend. De moed zakt je in de schoenen als je steeds weer afgewezen wordt. Maar: komt die onzekerheid wel echt door de afwijzing? Of ligt de oorzaak ergens anders?
Hoe weet je of je klaar bent voor een andere baan?
Ken je dat verhaal van dat zwembad en die duikplank? Durf je wel te springen of niet? Zit er water in het zwembad, of niet? Uitvinden of je klaar bent voor een andere baan? Je hebt 3 opties.
Hoe kom je erachter waar je goed in bent?
De eeuwige hamvraag: waar ben ik goed in? Wat voor werk past bij mij? Rina vindt het altijd een beetje een strikvraag. Kun je je niet beter afvragen wat je leuk vindt om te doen?

HMV Support

HMV Support is Rina’s kindje. Eigenwijze coaching -of- ‘gestrekte been coaching’ zoals ze het zelf noemt. Resultaatgericht, actie in de taxi en ze gaat voor een tien. Liefdevol confronterend en wars van bullshit en gezeik. Meer weten of een afspraak maken? Download haar gratis eBook of check haar website.