Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Column van

Waar haalt iedereen de tijd vandaan?

tijd
Mariëlle van de Rijdt

Waarom heb ik geen 28 uur in een dag zoals sommige werkende moeders op social media lijken te hebben? Kijk naar BN’ers als Chantal, Naomi en Miljuschka. Hoe krijgen zij het voor elkaar om zoveel leuke dingen te ondernemen in zowel hun werk- als privéleven?

Ik zit op Instagram, LinkedIn en stiekem nog op Facebook. Door social media spiegel ik mijn leven aan dat van anderen. En regelmatig stel ik mezelf deze vraag: waar halen mensen toch de tijd vandaan? Al die leuke updates met kinderen, partner, vrienden, familie, collega’s, hond, kat én cavia. Hoe doen ze dat? Een dag heeft toch maar 24 uur? En daarvan breng je ook nog ongeveer een derde slapend door…

De grote goed nieuws show

Op Instagram zie je alleen maar de leuke dingen. Mensen koken de mooiste (en waarschijnlijk) lekkerste maaltijden. Ze zien er altijd, ja echt altijd, perfect uit. Ze gaan ieder weekend op stap. Lezen spannende boeken. Hebben alle tijd voor hun kinderen én partner. Wonen in een VT Wonen-waardige woning en reizen de hele wereld over. Ook het leven op LinkedIn is één en al Hosanna. Hier stroomt mijn tijdlijn vol met berichten over geslaagde campagnes, behaalde certificaten, interessante carrièreswitches en gewonnen awards. Na het lezen van al deze berichten vraag ik me toch af: wat doe ik verkeerd? Of ben ik echt zo’n beroerde planner?

Eigenlijk is Instagram gewoon één grote eenheidsworst met een paar leuke uitschieters als je het Mariëlle vraagt…

Ik ben al blij als ik mijn dochter op school heb en de trein naar mijn werk -die tien minuten na het gaan van de schoolbel vertrekt- haal. Tijd om dit rommelige tafereel op een foto vast te leggen? Bij lange na niet.

Geen perfecte tijdlijn

Mijn dagen lopen een stuk minder gesmeerd. De perfecte tijdlijn heb ik nog niet gevonden. Sterker nog, ik ben al blij als ik mijn dochter op school heb en de trein naar mijn werk -die tien minuten na het gaan van de schoolbel vertrekt- haal. Tijd om dit rommelige tafereel op een foto vast te leggen? Bij lange na niet. En al had ik die tijd wel, dan was dat allesbehalve een instaproof plaatje.

Ook carrièretechnisch is mijn prijzenkast nog niet helemaal gevuld. Tuurlijk, ik doe echt toffe dingen op het werk en vind het hartstikke leuk, maar wekelijks hier een interessante update over schrijven om vervolgens op LinkedIn te delen? Nee, dat lukt me niet. En de tijd voor een opleiding naast mijn 32-urige werkweek en ‘het moederen’ heb ik ook nog niet gevonden.

Nieuw tv-format

Ik ben vast niet de enige die met een tijdsprobleem worstelt. Iedereen heeft tenslotte maar 24 uur in een dag. Dus John of Reinout, lezen jullie even mee? Ik voel een nieuw tv-format aankomen. Wat dacht je van ‘Help, hoe krijg ik meer uren in een dag?’ of ’The Planner of Holland’? BN’ers genoeg die het kunnen presenteren. Chantal, Naomi of Miljuschka bijvoorbeeld. En anders heeft John Williams misschien nog wel een gaatje. Eén kijker heb je al. Maar dan moet het programma niet te lang duren natuurlijk…

Mariëlle van de Rijdt