Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Column van

Zegt een beeld echt meer dan duizend woorden?

beeld
Marleen Ceelen

Een tijdje geleden boekte ik een fotosessie bij een professioneel fotograaf. Afgelopen maandagochtend was het zover. Ik boekte de sessie omdat het moest, voor de website van een bureau waarmee ik samenwerk. Nieuwsgierig reed ik naar de fotostudio.

Regelmatig een glas water drinken

Nog regelmatiger dan anders dronk ik de dagen voor mijn afspraak een glas water. Eén van de tips van de fotograaf, zodat mijn huid er goed uit zou zien. Deed ik dat niet op eigen initiatief dan wees één van onze meiden me er wel op. “Mama, je moet nog een glas water drinken, anders ga je niet glanzen voor de foto!”, wist dochterlief van zeven jaar mij haarfijn te vertellen. Een andere tip ging over mijn kleding; geen kleding met gekke of drukke patronen want dat leidt af. En dus keken ze ook mee wat ik aan zou doen. Het bloesje met bloemmotief bleef in de kast hangen en de keuze viel op een wit bloesje met donkergrijze knopen. Lol hebben we er in elk geval om gehad en dat heeft vast en zeker geresulteerd in een ontspannen uitstraling op de foto.

Je kunt aan mijn lach niet zien dat ik graag luister, ontdek en organisaties help in beeld te brengen wat ze willen vertellen en aan wie. Of dat ik graag goede teksten op papier zet, geschreven in de taal van de doelgroep.

Sterke beelden vallen op

Hoewel dit misschien klinkt alsof ik het niet heel serieus neem, zie ik absoluut het belang van deze fotosessie in. Ik fotografeer zelf graag in mijn vrije tijd en weet wat de meerwaarde is van een goed beeld. Sterke beelden in online of offline media vallen me op, maar zwakke beelden des te meer! Hoe storend is het als mensen een vakantiefoto als profielfoto op LinkedIn gebruiken. Ik ben van mening dat dat echt niet kan. Een goede zakelijke portretfoto mag tegenwoordig niet meer ontbreken als je je als professional wil presenteren. En dus vind ik deze fotosessie stiekem best leuk. Immers, ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’, luidt het spreekwoord. En toch, is dat zo?

Een beeld zegt meer dan duizend woorden? Wat dacht je van kleding? Marthe schreef een column over hoe je met de kleur van je kleding je succes kunt bepalen.

Zelf gekozen, krachtige woorden

De fotograaf maakte een beeld dat ik met trots kan gebruiken. Het is een krachtige weerspiegeling van mijzelf. Maar wat zegt dit zakelijk portret zonder woorden? Je kunt aan mijn lach niet zien dat ik graag luister, ontdek en organisaties help in beeld te brengen wat ze willen vertellen en aan wie. Of dat ik graag goede teksten op papier zet, geschreven in de taal van de doelgroep. Bovendien, ik houd enorm van het lezen en schrijven van teksten en verhalen. En ook hier geldt dat goed gekozen woorden meer zeggen dan duizend beelden. Gelukkig mag ik woorden toevoegen aan mijn zakelijk portret. Zelf gekozen, krachtige woorden. Om te vertellen wat ik doe en waar ik blij van word. En nee, daar heb ik geen duizend woorden voor nodig!

Marleen Ceelen
Tags: spiegel