Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2020 WORKERBEE

Column van

Zo wordt iedere samenwerking een feestje!

samenwerking
Marthe Walter

Sommige collega’s zijn duidelijk je lievelings. Samen pak je dolgraag projecten op. Samenwerken voelt als een feestje. Als hij of zij op vakantie is geweest, schiet je dan ook nog nét niet het confettikanon af wanneer hij of zij weer terug is. Maar als we heel eerlijk zijn hebben we daarnaast net zo goed een ‘liever-niet-lijstje’ als het om samenwerken gaat. Hoe kan het toch dat het met de ene collega heerlijk is samenwerken, terwijl het met een ander afzien is?

Iedere samenwerking een chemische reactie

Een arbeidsrelatie is een chemische reactie. Stop twee elementen bij elkaar en er ontstaat een reactie. Dat kan een mooie nieuwe substantie zijn óf een gevaarlijke explosie met giftige blauwzuurgassen. De collega’s waarmee de samenwerking in die laatste categorie valt houden we vaak liever op afstand. Dat is misschien die collega die altijd enkel zakelijke e-mails stuurt, je belt voor iedere scheet die dwarszit en die fronsend naar je kijkt als je een keer iets eerder weggaat. Of die collega die altijd ellenlange werkinstructies voor je schrijft, waar je helemaal niet op zit te wachten. De communicatie met deze collega’s verloopt zachtgezegd moeizaam en het contact blijft vaak oppervlakkig. Er is een soort automatische afstand omdat ze op de ‘liever-niet-lijst’ staan en we focussen ons daarom vooral op de eigenaardige eigenschappen waaraan we ons ergeren. Als het lunchtijd is ben je dan ook blij als je weer naast je lievelingscollega kunt zitten. Je moet er tenslotte niet aan denken om langer dan nodig in het ongezellige gezelschap van je minder favoriete collega te verblijven. Vakantie en spannende weekendplannen bespreek je liever met je leuke collega’s.

Een onverwachts cadeautje

Toch kunnen die ‘liever-niet-collega’s’ je nog verbazen, als je je openstelt. Het is eigenlijk alsof je een cadeautje krijgt waarvan het verpakkingspapier je niet zint en je daarom maar besluit het niet uit te pakken. Zonde, want als je weet hoe iemand in elkaar steekt en werkt kun je leren hoe je het beste mét iemand kunt werken. Geen paniek, je hoeft niet ineens best friends te zijn met die collega’s, maar het kan geen kwaad om je persoonlijkheidsvoorkeuren op een rijtje te zetten evenals die van je collega’s. Daarmee kun je namelijk in de toekomst werken richting een soepele samenwerking. Die mooie nieuwe substantie in plaats van die gevaarlijke explosie, so to speak.

Laat je niet afschrikken door de cadeauverpakking. Ga een laag dieper en kijk hoe je, in de persoonlijkheidsvoorkeur van de ander, verbinding kunt maken.

Gekleurde persoonlijkheidsvoorkeuren

Maar welke persoonlijkheidsvoorkeuren kennen we? En hoe herken je deze persoonlijkheidsvoorkeuren bij je collega? En, als je ze dan eenmaal (her)kent, hoe werk je dan het beste samen met je collega? Insights Discovery is een systeem dat uitgaat van je psychologische voorkeuren en verschillende type mensen onderscheidt binnen een bepaald kleurenpalet; rood, blauw, geel en groen. Niemand heeft maar één kleur in zich en iedere situatie kan een andere kleur naar voren doen schuiven, maar in de basis kun je je collega’s misschien wel herkennen in één van onderstaande kleuren.

Vurig rood

Rood is een extraverte, sturende en resultaatgerichte kleur. Mensen die veel rood gebruiken, laten een sterke vastberadenheid zien waarmee ze interacties met anderen beïnvloeden. Op een goed moment is iemand met een rode voorkeur veeleisend, wilskrachtig, vastberaden, doelbewust en prestatiegericht. Op een slecht moment is iemand agressief, controlerend, drammerig, dominant en intolerant. Maak verbinding met een rood iemand door to the point te zijn en duidelijk te zijn over wat je van de ander nodig hebt.

Helder blauw

Met als innerlijke drijfveer het verlangen om de wereld om hen heen te doorgronden, willen mensen met een blauwe voorkeur graag over juiste en volledige informatie beschikken voordat ze een beslissing nemen. Blauwe mensen zijn introverte denkers. Op een goed moment is iemand met een blauwe voorkeur objectief, nauwkeurig, voorzichtig, analytisch en gedetailleerd. Op een slecht moment is een blauw iemand pietluttig, besluiteloos, argwanend, koud en afstandelijk. Maak verbinding met een blauw iemand door met duidelijke argumenten te komen en hem/haar mee te nemen in het proces.

Stralend geel

Geel is overduidelijk extravert, straalt enthousiasme uit, en nodigt uit om mee te doen. Mensen die veel geel gebruiken genieten doorgaans van het gezelschap van anderen en willen graag overal bij worden betrokken. Op een goed moment is iemand met een gele voorkeur optimistisch, dynamisch, enthousiast, overtuigend en expressief. Op een slecht moment is een geel iemand opgewonden, chaotisch, indiscreet, pronkerig en overhaast. Maak verbinding met een geel iemand door je niet enkel professioneel maar ook persoonlijk op te stellen.

Zacht groen

Mensen met een sterke voorkeur voor groen houden alles wat ze zien tegen het licht van hun waarden en van wat voor hen belangrijk is. Ze zijn introvert en gaan vaak op zoek naar harmonie en betekenisvolle relaties. Op een goed moment is iemand met een groene voorkeur zorgzaam, relatiegericht, harmonieus, ontspannen en geduldig. Op een slecht moment is een groen iemand passief, traag, afstandelijk, afwachtend en koppig. Maak verbinding met een groen iemand door stil te staan bij de arbeidsrelatie en stil te staan bij een ieders belang in de samenwerking.

Herken jij een voorkeur voor een kleur bij jezelf? Jessi deed eerder al een test om erachter te komen waar haar voorkeuren liggen, en dat paste op sommige vlakken niet helemaal bij wat ze van tevoren dacht.

De juiste samenstelling voor een soepele samenwerking

Zoals je ziet zijn er dus niet enkel de vier persoonlijkheidsvoorkeuren, maar heeft elke kleur an sich ook nog twee kanten. Vraag jezelf in de eerstvolgende interactie met je collega eens af: wat breng ik in de ander naar boven en wat brengt hij/zij in mij naar boven? Sta erbij stil dat elke kleur een goede en een mindere kant heeft. Lijk je enkel de mindere kant in de ander naar boven te brengen? Laat je niet afschrikken door de cadeauverpakking. Ga een laag dieper en kijk hoe je, in de persoonlijkheidsvoorkeur van de ander, verbinding kunt maken. Zo wordt elke samenwerking een feest! Meer weten over Insights Discovery? Kijk dan deze Ted Talk.

Bron: Factsheet Insights Discovery

Marthe Walter
Tags: chaos